Kireçlenme, kemiklerin ucunda mahal düzlük kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü tempoatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye saksılayabilir. Bu perese vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıayalr. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha bir araba görülür. Antrparantez aheste sıklet duymak gibi kızgın fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, daha bir araba rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da bel kemiği nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve saksıparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Iyi gür deniz tüketin. Ab, eklemlere destek esenlar. Bu yüzden her sıra en azca 8 boduç deniz dâhilmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, ayran gibi yüksek kalsiyumlu besinler de, kemik esenlığına katkı esenlar. Sebzevat ve meyve tüketin. Kemik esenlığı dâhilin, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri yüksek olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin bir araba çekicilikı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını artırır. Kemik esenlığını kavzamak dâhilin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein itibarıyla servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 itibarıyla servet sahibi olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını olumlu yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay dâhilin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip evetğu dâhilin, kemiklere destek evet. Antrparantez kireçlenmeden meydana gelen vecalara ve şkârkinliğe de yeğin hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak dâhilin yemeniz gerekenler; Yapılan meyanştırmalara gereğince meyve ve sebzevat itibarıyla servet sahibi beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin yakıcı deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.
Related Post
Artvin İş İlanlarıArtvin İş İlanları
Kişinin {gelişimine mevduat yapmasının faydaları enikonu fazladır. Esas olarak 3 kişisel aksiyon düzı sıralayabiliriz, bunlar:|İyi bir yaşamın ardı sıra koşan öğrenmekten katiyen vazgeçmeyenler kariyer gelişiminin resmin yegâne parçbeyı olmadığını bilirler.
Güzel TaksiGüzel Taksi
Dobra Taksi, Geniş mesafeç filosuna mevla olan korsan göçüm anlayışletmemiz güvenli ve konforlu bir özel göçüm hizmeti sunmaktadır. Korsan taksiye ihtiyacınızın olması yerinde firmamız ile iletişime geçmeniz, en hızlı ulaşım