Kireçlenme, kemiklerin ucunda mahal düzlük kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü tempoatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye saksılayabilir. Bu perese vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıayalr. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha bir araba görülür. Antrparantez aheste sıklet duymak gibi kızgın fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, daha bir araba rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da bel kemiği nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve saksıparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Iyi gür deniz tüketin. Ab, eklemlere destek esenlar. Bu yüzden her sıra en azca 8 boduç deniz dâhilmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, ayran gibi yüksek kalsiyumlu besinler de, kemik esenlığına katkı esenlar. Sebzevat ve meyve tüketin. Kemik esenlığı dâhilin, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri yüksek olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin bir araba çekicilikı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını artırır. Kemik esenlığını kavzamak dâhilin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein itibarıyla servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 itibarıyla servet sahibi olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını olumlu yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay dâhilin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip evetğu dâhilin, kemiklere destek evet. Antrparantez kireçlenmeden meydana gelen vecalara ve şkârkinliğe de yeğin hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak dâhilin yemeniz gerekenler; Yapılan meyanştırmalara gereğince meyve ve sebzevat itibarıyla servet sahibi beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin yakıcı deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.
Related Post
Instagram Takipçi Siteleri ListesiInstagram Takipçi Siteleri Listesi
Firmamız, İnstagram takipçi satın hile ve tabiat satın hile hizmetlerinin katı düzen kullanıcılarına farklı hizmetler de sunmaktadır. Sitemiz bünyesinde İnstagram Reels Türk Tabiat ve izlenme hizmetleri de zemin almaktadır. Reels,
Kapadokya Cave Otel DetaylarKapadokya Cave Otel Detaylar
Kapadokya Cave Otel Hakkında Hristiyanlık {döneminin arkası sıra Zelve Vadisi 1950’li yıllara derece köy olarak kullanılmış ve insanlar bu kaya evlerde yaşamışlar. |Paşabağları: Mantara benzeyen şapkalı peri bacalarının çoğunlukta evetğu bir